Omgeving 'De Drecht'

De Drecht is een natuurlijke omgeving gelegen aan een gekanaliseerde veen-rivier van Oude Wetering langs Leimuiden, Vriezekoop en Bilderdam naar het Aarkanaal en het Amstel-Drechtkanaal bij de Tolhuissluis. Vooral voor liefhebbers van water is het een prachtig gebied om doorheen te varen, en een frisse duik te nemen.

De Drecht loopt tegenwoordig geheel in de gemeente Kaag en Braassem.

Oorspronkelijk liep de Drecht verder oostelijk door, om ten slotte bij Uithoorn, samen met de Kromme Mijdrecht de Amstel te vormen. Van het oostelijk deel van de Drecht en het zuidelijk deel van de Amstel is rond 1825 het Amstel-Drechtkanaal gemaakt.

Gebied Groene Hart

Het Groene Hart is een binnen de Nederlandse Randstad gelegen relatief dunbevolkt veenweidegebied. Rond het Groene Hart liggen Rotterdam, Den Haag, Zoetermeer, Leiden, Haarlem, Amsterdam en Utrecht. Binnen het Groene Hart liggen een aantal kleinere plaatsen maar ook enkele middelgrote stedelijke nederzettingen zoals Gouda, Alphen aan den Rijn, Woerden. Het gebied is aangewezen als Nationaal Landschap.

In het Groene Hart is een net van recreatieve wandel-, fiets- en vaarroutes aanwezig. Hierdoor is het Groene Hart heel toegankelijk voor bezoekers van jongen en oud. En kunt u heerlijk genieten van een natuurlijke polder omgeving.

Over de camping

De camping is in 1968 begonnen door de fam.Roos. Ze zijn begonnen met 5 tenten, en steeds kwamen er meer caravans bij. De camping ligt onder aan de dijk en is rijk aan begroeiing. Alle plaatsen zijn met veel groen afgescheiden, dus ieder plekje heeft zijn privacy.

 

Lees meer

 

Contact

  • Vriezekoop Noord 30
  • 2451 CS
  • Leimuiden
  •  
  • T 0172 508 688
  • @ roos30@xs4all.nl